понеділок, 27 травня 2013 14:52

Єврей, українка та поляк розповідають три історії Галичини
5

Кадри з фільму
Фото: Фото: threestoriesofgalicia.com

Український фільм "Три історії Галичини" обговорять у Європі сімома мовами.

Зокрема, документальну стрічку побачать з прем'єрою у Варшаві польською мовою 29 травня, згодом у  Перемишлі, Кракові , Вроцлаві, Гданську. Також українською мовою фільм подивляться у Римі, Берліні та Мюнхені, англійською - у Відні, теж на другому показі у Римі та іспанською - у Барселоні. На кожному показі запланована розмова за участі Ольги Онишко - однієї з режисерок фільму "Три історії Галичини" і запрошених місцевих експертів разом із глядачами. Обговорення історій про жахіття ІІ Світової війни, етнічних чисток і визвольної боротьби впродовж 40-х років на території Галичини, а також сучасного примирення між народами, пройде у цих 10 європейських містах українською, польською, німецькою, каталонською, іспанською, італійською та англійською мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я, український націоналіст, співчуваю Колчаку" - у Києві говорили про історичне кіно

Три герої: єврей Аарон Вайс, українка - Оля Ільків і поляк - ксьондз Святослав Бартмінський. Кожен розповідає свою правду, про криваві події на галицькій землі, яка перебувала колись у пастці між Сталіним і Гітлером.

За словами авторів фільму українки Ольги Онишко та ліванки Сари Фаргат,  навіть у той драматичний час, людина могла ризикувати життям заради порятунку власного ворога.

Режисерка Ольга Онишко пригадує, що навесні 2011 року їхня команда розпочала турне, яке має на меті презентувати "Три історії Галичини" на світовому рівні. Кожен можете долучитися до нашої кампанії і показати фільм у своїй країні, своєму оточенні чи організації.



Цього тижня починається європейський тур фільму"Три історії Галичини", з прем'єрою у Варшаві 29 травня у Музеї історії польськиї євреїв. Якраз у червні річниця польсько-українських трагічних подій на Волині у 40-х роках минулого століття. Саме тому на покази запрошують кожного, хто вважає за потрібне обговорити порушену тему. Особливо важливо, щоби прийшла українська громада у цих 10-ти європейських містах. Адже ми, найперше, хочемо примирення у власному ґроні.  

Цього літа фільм Ольги Онишко та Сари Фаргат "Три історії Галичини" переглянуть глядачі Польщі, Австрії, Німеччини, Італії та Іспанії. Перем'єрний показ у Варшаві 29 травня, далі у Перемишлі 31.05 Краків 2 червня, Віднь, 3,06, Барселона 6.06, у Римі 8 та 9.06, Вроцлав 10.06, Гданськ 13.06, Берлін 11.06, а також Мюнхен  19 червня.

Зараз ви читаєте новину «Єврей, українка та поляк розповідають три історії Галичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути