пʼятниця, 26 квітня 2019 03:28

Це Волинь? - опублікували нетипові фото краю початку ХХ ст
15

Це копиці сіна на підмоклому лузі в околицях озера Люб’язь під Любешовом. У середині 30-х років минулого століття це був звичний поліський сюжет.
Фото: Роман ПАВЛЮК
Це одна з найбільших втрачених неоготичних споруд в Україні. Грандіозний костел св. Станіслава був побудований у Ковелі у 1922-38 роках, одночасно він міг вмістити 8 тисяч парафіян, а його головна вежа сягала 72 метри у висоту. Такий собі Нотр-Дам на Турії. Храм був пошкоджений під час війни, а у 1945 році повністю розібраний.
Це кав'ярня у Ковелі в 1916 році
Це – волинський маєток Малинських, зведений у середині ХІХ ст під Березним. На жаль, у 1945 році його повністю знищила пожежа.
Так виглядав Острог наприкінці ХІХ ст. Успенський костел був перебудований у неоготичному стилі у 1880 році, але проіснував у такому вигляді лише 8 років і був повністю знищений пожежею. Саме у цей період і було зроблене це фото.

Пропонуємо вашій увазі добірку ретросвітлин, на яких складно розпізнати Волинь і Полісся початку ХХ ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жили українці XIX ст. — добірка фото

У польському он-лайн архіві зберігаються світлини Дубенського замку. Вони зроблені у 1920-1930-х роках. Тоді Дубно було в складі Волинського воєводства Польщі.

На території Дубенського замку розташовані два палаци: з південного боку — палац князів Острозьких. Навпроти нього — палац князів Любомирських.

Зараз ви читаєте новину «Це Волинь? - опублікували нетипові фото краю початку ХХ ст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути