Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2017 04:10

Єгиптяни клали в саркофаг до мумії вино та золоті монети

Єгиптяни клали в саркофаг до мумії вино та золоті монети
В Єгипті знайшли 22 позолочені мумії. Фото: Вікіпедія

13 квітня 2001 року у Єгипті археологи виявили 22 мумії, які відносять до VI століття до нашої ери. Це добре збережені мумії зі знайдених в оазисі Бахарія, в так званій Долині золотих мумій.

Знахідку виявили в 400 кілометрах на захід від Каїра. Вчені вважають, що їм вдалося відкопати серед інших тіло сина одного з головних фараонів. Деякі з мумій були в золотих масках, що говорить про високе походження похованих. Інші лежали в теракотових саркофагах, які повторюють форму голови. У гробницях знайдені золоті монети і посудини з вином. Монети, як вважають, призначалися для підкупу поромника в Царстві мертвих. За словами представника єгипетського Ради зі старовини, знайдені мумії ретельно позолочені, а малюнки і прикраси саркофагів чудово виконані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли поховання єгипетського вельможі

Оазис Бахарія потрапив в поле зору вчених усього світу після того, як єгипетська влада оголосила про виявлення там великих поховань з безліччю мумій. У 1999 році на величезному кладовищі в Західній пустелі було виявлено понад 200 мумій. Вчені продовжують роботи в Долині золотих мумій, де, як вони вважають, поховано близько 10 тисяч тіл і належать ці поховання до греко-римського періоду історії людства.
У 2000 році на тому ж місці археологи виявили гробницю з тілом вельможи часів правління фараона Апріса в VII столітті до нашої ери. Цю гробницю шукали довго і наполегливо, а натрапили на неї абсолютно випадково.

В Єгипті навесні 2017 року археологи знайшли поховання молодшого брата місцевого правителя. Вельможу звали Шемай. Його поховали у некрополі Куббет-эль-Хава біля міста Асуа.

Зараз ви читаєте новину «Єгиптяни клали в саркофаг до мумії вино та золоті монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути