середа, 28 листопада 2018 07:08

Джон Леннон уклав парі на свій останній виступ

Джон Леннон уклав парі на свій останній виступ
Джон Леннон востаннє виступив на концерті Елтона Джона в 1974-му. фото: goodhouse.ru

28 листопада 1974 року екс-соліст The Beatles Джон Леннон виступив на сцені востаннє. Це сталося у нью-йоркському залі "Медісон Сквер Гарден". Через 6 років співак загинув.

Захід організували на честь британського музиканта Елтона Джона. Він допомагав Леннону записувати альбом "Walls and Bridges". Тоді Елтон заявив, що одна з пісень точно стане хітом. Леннон не повірив йому. Вони уклали парі, умовою якого був виступ екс-бітла під час концерту Елтона Джона в США. Останній переміг. Зі сцени вони разом виконали три пісні: Whatever Gets You Through the Night , Lucy in the Sky with Diamonds і I Saw Her Standing There. Хіти неймовірно завели публіку, а цей виступ став культовим.

Після концерту Леннон знову зійшовся із дружиною японською художницею Йоко Оно, з якою не розмовляв півтора року. Чоловік присвятив життя сім'ї і більше не виступав на сцені. Лише через 6 років випустив останній альбом Double Fantasy та запланував гастролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі фото Джона Леннона знайшли серед купи сміття

Проте задуми співака не здійснитися. 8 грудня 1980 року у Нью-Йорку 40-річного Джона Леннона застрелив фанат Марк Девід Чепмен. Коли музикант заходив до своєї квартири на Манхеттені, вбивця з близької відстані вистрілив у нього чотири рази з револьверу 38-го калібру. Леннон втратив багато крові й помер у лікарні. Чепмен добровільно залишився на місці злочину чекати поліцію. За кілька годин до вбивства Марк отримав автограф співака.

Останній виступ Джона Леннона записали на плівку і показала через 6 років після його смерті.

Відомий британський рок-музикант, співак, засновник й учасник гурту "The Beatles", один із найвпливовіших музикантів XX століття народився 9 жовтня 1940 року якраз під час нальоту німецької авіації на Ліверпуль. При народженні хлопчик отримав ім'я Джон Уїнстон Леннон. Друге ім'я йому дали на честь британського прем'єра Вінстона Черчилля.

Зараз ви читаєте новину «Джон Леннон уклав парі на свій останній виступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути