понеділок, 20 березня 2017 09:00

Джон Леннон оплатив витрати на розлучення коханки

Джон Леннон оплатив витрати на розлучення коханки
Йоко Оно і Джон Леннон

20 березня 1969 року Йоко Оно і Джон Леннон одружилися у Гібралтарі. Кожен із них розлучився, всі витрати з розлучення Йоко оплатив Джон

Зустрілися вперше художниця Йоко Оно і музикант Джон Леннон 9 жовтня 1966 року у галереї "Індіка". Там готувалася виставка інсталяцій авангардної японської художниці Йоко Оно. Джону дуже сподобалася виставка, він довго роздивлявся її. Йоко Оно познайомилася з ним у той же вечір і просто почала переслідувати його. Вона засипала Джона листівками з загадковими написами: "Танцюй", "Дихай", "Дивися на зірки до світанку". Ночами чергувала під домом Джона, телефонувала йому, влаштовувала істерики його дружині Синтії. Врешті вони зійшлися.

Під впливом Йоко він почав носити круглі окуляри, які стали частиною його образу. Друга дружина почала формувати іншого Леннона, не пов'язаного із "Бітлз" музиканта. Її звинувачували й досі звинувачують у розпаді гурту. Йоко народила йому 9 жовтня 1975 року, саме на його 35-річчя, сина Шона. Заради нього Джон на 5 років закинув музику. А Йоко в цей час збільшувала сімейний капітал. У 1980 року їхні статки наблизилися до $150 млн.
8 грудня 1980 року Джона Леннона вбив його фанат Марк Чепмен, який страждав на шизофренію. Він наслідував свого кумира, навіть одружився з японкою. Потім Чемпен зневірився у своєму ідолі й вирішив убити його. Відбуває пожиттєве покарання.

Зараз вдова Леннона Йоко Оно активно займається добродійністю.

Зараз ви читаєте новину «Джон Леннон оплатив витрати на розлучення коханки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути