неділя, 22 січня 2017 09:00

Джон Леннон сфотографувався голим за 5 годин до смерті

Джон Леннон сфотографувався голим за 5 годин до смерті
Обкладинка журналу Rolling Stone

22 січня 1981 року вийшов номер журналу Rolling Stone посмертно присвячений співаку, лідеру групи The Beatles Джону Леннону. Знаменита фотографія з цієї обкладинки - оголений Джон Леннон обіймає одягнену в усе чорне Йоко Оно. В журналі не було жодного заголовка і він повністю був присвячений лише Леннону. Фото зробила на "палароїд" фотограф Анні Лейбовіц 8 грудня 1980 року. Ця фотографія була останньою для Джона. Через 5 годин він був застрелений психічно хворим Марком Девідом Чепменом. Він вистрелив 4 рази в спину музиканту.

Читайте також: Убивця Джона Леннона взяв у нього автограф за кілька годин до замаху

8 грудня Енні Лейбовіц проводила фотосесію для Джона Леннона для журналу Rolling Stone. Цього року вийшов його альбом "Double Fantasy". Музикант попросив Анні, щоб вона сфотографувала його разом з коханою Йоко Оно. Фотограф запропонувала створити сцену з поцілунком в дусі обкладинки альбому. Вона попросила Джона Леннона зняти одяг і притиснутися до Йоко Оно.
"Не було ніяких задумів, нічого не репетирували, він раптом згорнувся калачиком і обійняв її. Це було дуже і дуже сильно", - згадувала потім Лейбовіц. Коли Джон Леннон побачив кілька пробних знімків, він зазначив, що "на цих кадрах показані їхні стосунки, саме такими, які вони і є". А Йоко Оно додала, що "Джон не боїться здатися вразливим, оголеним перед коханою жінкою".

У 2005 ця обкладинка Rolling Stone посіла перше місце в списку кращих журнальних обкладинок за останні 40 років за версією Американського товариства редакторів.
Зараз ви читаєте новину «Джон Леннон сфотографувався голим за 5 годин до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі