понеділок, 01 серпня 2016 12:30

Дослідниця розповість про "Вову зі Львова"

Дослідниця розповість про "Вову зі Львова"

2 серпня о 18:00 у фонді "Ізоляція" (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8) відбудеться лекція "Вова зі Львова, або Сором'язлива декомунізація музею Леніна в Києві".

Мистецтвознавиця Тетяна Філевська розповість історію київського пам'ятника Володимиру Леніну, виготовленого у Львові. Повідомляє ART UKRAINE.

Тетяна Філевська присвятила дослідження першій, "тихій", хвилі декомунізації в Україні в 1990-х, коли демонтаж комуністичних пам'яток відбувався втаємничено і без газетного галасу. Дослідниця спілкувалася із багатьма свідками тих подій та використала архівні фото- та відеоматеріали, пресу, спогади киян і фотографії з особистих фотоальбомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто створював портрети Львова минулого століття

Окрему увагу Філевська зверне на перетворення головного Музею Леніна в Києві на Український дім, причини, дійові особи, обставини появи якого уже зараз важко реконструювати.

Як повідомляли раніше, команда археологів виявила артефакти у Більському городищі, що у Котелевському районі. Там харківські науковці знайшли унікальне для лівобережжя України скіфське золото.

Зараз ви читаєте новину «Дослідниця розповість про "Вову зі Львова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути