понеділок, 11 березня 2019 23:13

Дачники натрапили на давнє поховання

На території дачного кооперативу поблизу села Баговиця Кам'янець-Подільського району Хмельницької області археологи дослідили поховання.

"Це були незаплановані дослідження. Під час добудови дачі будівельники виявили кістяк. Звернулися до поліції, а правоохоронці, оглянувши поховання, дійшли висновку, що варто залучити археологів", - розповів кандидат історичних наук Ігор Старенький, повідомляє "Є".

Через кілька днів будівельники натрапили на ще одне поховання. Археологи виїхали на місце знахідки. Поховання розташоване одне від одного у 3 м.

"На жаль, у них не виявлено матеріалів, які б дали нам точну хронологічну прив'язку. Що цікаво, поховання розташовані у взаємопротилежному напрямку одне від одного. Перше – поховання чоловіка 40-60 років орієнтоване головою на схід, що суперечить християнським традиціям. В іншому – похоронений підліток, скоріше за все дівчина, і поховання вже орієнтоване головою на захід, як прийнято в християн", - каже Старенький.

Автор: Facebook
  У селі знайшли поховання
У селі знайшли поховання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натрапили на унікальне поховання варвара

Археологи припускають, що тут міг бути цвинтар. Прив'язати його до якогось населеного пункту зараз важко. Вік поховань – в проміжку XVII – XIX століть.

Знайдені кістяки будуть направлені до Інституту археології НАН України для проведення антропологічної експертизи.

Автор: Facebook
  У селі знайшли поховання
У селі знайшли поховання

Біля села Комарів Кельменецького району Чернівецької області археологи виявили склоробну майстерню давньоримської доби. Знахідка виняткова тим, що це єдина скляна факторія за межами Римської імперії.

Зараз ви читаєте новину «Дачники натрапили на давнє поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути