пʼятниця, 12 березня 2021 13:01

Чоловік відкопав на своєму подвір'ї залишки 700-річного палацу

Чоловік відкопав на своєму подвір'ї залишки 700-річного палацу
Чарльз Поул зазначив, що йому було приємно дізнатися, що під його ділянкою знайшлося щось важливе Фото: Tom Wren SWNS

81-річний чоловік, на ім'я Чарльз Поул, знайшов на задньому дворі власного будинку в місті Вівеліскомб, графства Сомерсет, залишки 700-річного палацу.

Чарльз хотів продати будинок та взявся будувати бунгало в саду, до якого планував перебратися. Найняв робітників. На залишки великої споруди вони натрапили, коли працювали над фундаментом, інформує Daily Mail.

Учені, які оглянули місце знахідки, встановили, що це залишки єпископської резиденції XIII ст. Понад 200 років вважали, що вона розташовувалася зовсім в іншому місці.

Історики розповіли, що резиденцію будували 2 єпископи - Дрокенсфорд, 1309-1329 роки, та Ральф, 1329-1363 роки, з міст Бат і Велс. За сторіччя палац занепав і його знесли в 1700-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали поселення, де правили жінки

Землю Чарльза Пола, з його дозволу, взяло під нагляд історичне товариство South West Heritage Trust, яке незабаром проводитиме тут детальніші розкопки. Поки що археологам вдалося знайди залишки фундаменту і стін та фрагменти середньовічної кераміки.

Сам власник ділянки зрадів знахідці, однак додав, що роботи завдадуть йому шкоди на £15 тис., а також затримають будівництво бунгало. Місцеві вже назвали ділянку пенсіонера Палацовим двором

Нещодавно в англійському графстві Оксфордшир, у заповідній місцевості Віттенем Клампс, археологи виявили залишки 15 круглих хатин IV-I ст. до н. е. Припускають, що вони були частиною великого городища залізного віку.

Подібні хатини зазвичай будували до вторгнення на острів римлян. Діаметр кожної з розкопаних сягав близько 10 м. Усередині свого часу проживали звичайні землероби.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік відкопав на своєму подвір'ї залишки 700-річного палацу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути