понеділок, 07 травня 2018 13:47

Біля Севастополя знайшли затонулий під час навчань підводний човен

Біля Севастополя знайшли затонулий під час навчань підводний човен
У Чорному морі знайшли старовинну субмарину. Фото: "Обозреватель"

У морі біля окупованого Севастополя виявили підводний човен "Камбала". Він затонув 1909 року під час навчальної атаки чорноморської ескадри.

"Курсанти Нахімовського училища вирахували місце аварії. За допомогою бокового гідролокатора сьогодні це місце встановили. Корми човна розташовані на глибині 62 метрів із піднесенням над грунтом три метри, місце – на траверсі бухти Кругла. Планується вивчення об'єкта за допомогою глибоководних роботів", – каже співробітник російського Інституту сходознавства Віктор Лебединський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історик розповів про з'їзд українців Криму 1917-го

"Камбала" затонула 29 травня 1909 року. Човен після відпрацювання нічної атаки зіткнувся на вході в Південну бухту Севастополя з лінійним кораблем "Ростислав".

Від зіткнення субмарину розрізало на дві частини. Вона затонула на глибині понад 60 м. Загинули троє офіцерів і 17 матросів.

Човен належав до Окремого дивізіону підводних човнів Чорноморського флоту. Він складався з 5 субмарин: американських "Судака" і "Лосося" і німецьких "Коропа", "Карася" та "Камбали".

Зранку 24 квітня 1918 року Кримська група армії УНР під командуванням полковника Петра Болбочана звільнила Сімферополь від більшовиків. За два дні до того українці з боєм захопили вузлову станцію "Джанкой". До армії приєдналися добровольці з кримських татар. 1-ша Запорізька дивізія вирушила на Сімферополь.

Зараз ви читаєте новину «Біля Севастополя знайшли затонулий під час навчань підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути