четвер, 18 вересня 2014 14:10

Біля газових камер виявили обручку на території концтабора в Польщі

Через 75 років після початку Другої світової війни археологи, що ведуть розкопки на місці, де знаходився нацистський табір смерті Собібор, виявили точне місце розташування газових камер.

Автор: poloniamd.com
 

Поруч з газовими камерами знайшли обручку з вигравіруваним на внутрішній стороні написом на івриті.

Відомо, що газові камери Собібору діяли аж до 1943 року, і в цілому там вбили 250 тисяч євреїв. "Це дуже важлива знахідка для дослідження Голокосту", - заявив представник музею Яд ва-Шем в Єрусалимі.

Археологічні розкопки в Собіборі на південному сході Польщі почалися в 2007 році. За час дослідження їм вдалося виявити безліч особистих речей, що належали жертвам нацистів: каблучки, медальйони, сережки, флакони духів, пляшечки з ліками, посуд і багато іншого.

На цьому тижні виявили джерело, з якого брали воду ув'язнені першого "​​підтабору", того самого, де в жовтні 1943 року відбулося повстання. У другому таборі знаходилися перукарський барак і склади, де зберігали і сортували речі вбитих. А в третьому газові камери, де умертвляли людей. Для цієї мети в прибудові біля газової камери встановили кілька старих танкових моторів, під час роботи яких виділявся чадний газ, що подавався по трубах в газову камеру.

Більшість ув'язнених, що привозили в табір, умертвляли того ж дня в газових камерах. Лише незначну частину залишали живими і використовували на різних роботах в таборі.

Зараз ви читаєте новину «Біля газових камер виявили обручку на території концтабора в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути