понеділок, 20 травня 2019 15:58

Без пива і шашликів - чим жив український курорт 1970-х - фото
20

Як проводили час у Очакові у 1970-х роках
Фото: facebook.com/pg/dniprobooks
Як проводили час у Очакові у 1970-х роках
Як проводили час у Очакові у 1970-х роках
Як проводили час у Очакові у 1970-х роках
Як проводили час у Очакові у 1970-х роках

Світлини Очакова на Миколаївщині опублікували в мережі. Вони датуються 1976 роком. Були зібрані у подарунковому альбомі.

"На самому краю мальовничого мису, біля підніжжя якого води Дніпра і Бугу зустрічаються з хвилями Чорного моря, стоїть відоме багатьом зі шкільної лави місто. Це Очаків. Білі, чепурні будинки його і чисті, прямі вулиці потопають у буйній зелені", - писали упорядники.

Рекомендували відвідати курорт усім охочим та гарно відпочити у чудовому місці.

"З кожним роком дедалі більше й більше приїжджає до Очакова гостей — курортників, туристів, екскурсантів. Потрапити сюди легко. Із Миколаєва, Одеси, Дніпропетровська та інших міст регулярно курсують автобуси. Ще зручніше — водне і повітряне сполучення. Вибирайте будь-який вид транспорту і приїжджайте. Очаків завжди зустріне вас привітно.

Продукція місцевого дослідного мідійно-устричного рибоконсервного комбінату користується великим попитом не тільки у нашій країні, а й далеко за її межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелені зони і малолюдні вулиці - якою рекламували Одесу 1985-го

Цікаво в Очакові й дітям. Школярі охоче їдуть сюди в піонерські табори. Їх зачаровує краса моря, ваблять до себе історичні місця. Додому вони повертаються бадьорими і зміцнілими, везучи з собою багато цікавих, незабутніх вражень.

Наявність в Очакові мінеральних вод і лікувальних грязей, гарні природно-кліматичні умови сприяють створенню тут великої мережі оздоровчих та лікувальних закладів.

Сприятливі в Очакові кліматичні умови. Середньорічна температура тут близько +10ºС. Літо не жарке +20+23ºС. Довго стоять ясні погожі дні восени. Рідко буває велике похолодання у зимові місяці. Море майже не замерзає. Дніпровсько-Бузький лиман покривається льодом лише наприкінці грудня, а на початку березня біля його берегів знову хлюпочуть хвилі", - повідомлялося у виданні.

Опублікували знімки Куби 1990-х років американської фотографа та мандрівниці Тріа Джован.

Вона понад 10 разів їздила на Кубу і зробила більш як 25 тис. знімків

Зараз ви читаєте новину «Без пива і шашликів - чим жив український курорт 1970-х - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути