Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2016 18:20

Бельгійські неандертальці їли один одного

Бельгійські неандертальці їли один одного

Бельгійські неандертальці їли один одного 40 тис. років тому.

Учені зробили відкриття у бельгійській печері, де знайшли спеціально оброблені кістки неандертальців. Неандертальці займалися не лише канібалізмом, але й майстрували знаряддя праці з "побратимів". На знайдених кістках неандертальців з печер Гоєт, що поблизу Намюра в Бельгії, вчені виявили помітні порізи. Повідомляє The Guardian.

Професор Ерве Бошеренс з Унівеситету Тюбенгена говорить: "ці порізи дозволяють заявити, що неандертальці практикували канібалізм. Багато решток коней та оленів, які ми знайшли у печерах Гоєт, також були марковані подібним способом".

Інші докази канібалізму в неандертальців раніше з'явилися в Іспанії та Франції. Чотири кістки з Гоєт дозволяють припустити, що неандертальці також використовували останки померлих як знаряддя праці. Одна стегнова кістка і три гомілкових використані для виготовлення знарядь. У такий спосіб використовували і кістки тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полотна Рембрандта повернуть Нідерландам

Неандертальці населяли Європу й західну Азію у 230 000-27 000 роках до н. е. Їх зникнення пов'язане з прибуттям Homo sapiens з Африки, предків людей, які живуть сьогодні. Докази свідчать, що два види людей схрещувалися. До 4% ДНК сучасних європейців та азіатів, як вважають вчені, успадковані від неандертальців.

Як повідомляли раніше, американські та ізраїльські археологи виявили поруч з містом Ашкелон на півдні Ізраїлю кладовище філістимлян. Під час розкопок знайшли численні людські останки і артефакти XI-VIII ст. до н. е.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійські неандертальці їли один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути