субота, 05 жовтня 2019 08:20

Батьки відмовлялися умертвляти маленьких дітей

Батьки відмовлялися умертвляти маленьких дітей
Учасники Ордена Храму Сонця збиралися біля алтаря у таємній кімнаті. Фото: www.idnes.cz

В двох швейцарських селах 5 жовтня 1994 року поліція знайшла мертвими 48 членів таємної релігійної секти "Орден Храму Сонця". Вони вчинили ритуальне самогубство, бо вважали, що настав час апокаліпсису.

Орден Храму Сонця створили 1984 року в Женеві лікар-гомеопат 46-річний Люк Журе і підприємець 70-річний Джозеф Ді Мамбро. Обидва займалися астрологією, окультними науками. Вигадали релігію - суміш християнства, будизму, йоги. Вчили, що після важких випробувань і катаклізмів на планеті вціліють лише обрані - послідовники їхньої релігії. Їхні душі переселяться на зірку Сиріус. Для "переходу на інший вимір" треба скоїти самогубство –спалити себе.

В "Орден" брали людей впливових і багатих. Примушували розривати зв'язки з близькими і рідними. Майно і гроші вони заповідали Ордену. Сектанти голодували, займалися виснажливими вправами та читали молитви. Жінкам із секти забороняли спати з чоловіками без дозволу, вагітніти та відмовляти в інтиму лідерам ордену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сектанти отруїли дві сотні дітей у поселенні

5 жовтня учасників секти у будинках в селі Грангес-сюр-Сальван та фермі в Шері зібрали для молитви біля алтаря. Потім усі загинули і спалахнула пожежа. Пожежники і поліція поїхали туди. Усього знайдені 23 обгорілих трупа, серед них - троє дітей. В будинку біля села Грангес-сюр-Сальван, за 100 км від Шейру пожежники знайшли 25 тіл, п'ятеро з померлих - діти. Ще два сектанти в невеликому канадському містечку біля Монреаля так само покінчили життя самогубством і спалили себе у цей день.

18 місяців тривало слідство та ідентифікація тіл. Швейцарські слідчі з'ясували, що 37 осіб з півсотні адептів Ордена Храму Сонця були вбиті, інші 13 покінчили життя самогубством. Батьки відмовлялися умертвляти маленьких дітей. Тому їх застрелили лідери секти. Тіла облили бензином, потім Ді Мамбро, Люк Журе і кілька їхніх послідовників прийняли отруту і підпалили дім. Секту заборонили, з торгів продали майно членів ордену. Кошти передали родичам загиблих.

Найбільше в історії масове самогубство сталося 19 листопада 1978 року. 918 членів американської секти "Храм народів" прийняли отруту у селищі Джонстаун у Гайані.

Зараз ви читаєте новину «Батьки відмовлялися умертвляти маленьких дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути