четвер, 28 березня 2013 11:13

Англійські археологи знайшли могилу ще одного короля

Автор: Фото: bibliotekar.ru
  Альфреед І Великийє святим православної та англіканської церков
Альфреед І Великийє святим православної та англіканської церков

Кістки, які можуть належати королю Альфреду Великому, були викопані на цвинтарі через побоювання, що вони можуть бути вкрадені або постраждати від вандалів.

Всього через кілька тижнів після того, як останки Річарда III були знайдені під автостоянкою, археологи знайшли останки, які, як вони вважають, можливо, належать Альфреду Великому.

Вся ексгумація проходила в глибокій таємниці. Після тонкої 10-годинної операції в минулий понеділок, людські останки були виявлені на цвинтарі Святого Варфоломія в районі міста Гайд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахський академік заявив, що папір винайшли в Казахстані

Альфред Великий, англо-саксонський король, який відбився від вікінгів та створив основу британського законодавства й системи правосуддя. Він вважається однією з найбільш значних фігур у розвитку британської нації.

Історики сходяться на думці, що король, який помер в 899 році після 28-річного правління, справив великий вплив на те, чого Великобританія домоглася сьогодні, зберігши англійську мову і християнську релігію.

Але поки археологи відмовляються офіційно визнати свою знахідку. Справа в тому, що останки короля кілька разів піддавалися перепохованню після його смерті, і тому вчені побоюються в достовірності майбутніх аналізів ДНК, так як залишки можуть бути "забруднені" великою кількістю маніпуляцій з кістками протягом століть.

Зараз ви читаєте новину «Англійські археологи знайшли могилу ще одного короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути