Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 11:19

Як доглядали і розбудовували Львів наприкінці ХІХ століття – унікальні фото
8

Будинок Галицького намісництва
Фото: ignacykrieger.pl
Интерьер Галицького намісництва
Львівська Політехніка
Інтер’єр Політехніки
Будинок греко-католицької семінарії

Який вигляд мав Львів у 1890-х роках можна побачити на світлинах фотографа Натана Крігера. Вони зберігаються у Краківському музеї.

Серед відзнятих споруд є Будинок намісництва. Зараз це будівля Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації — пам'ятка архітектури національного значення. Це зразок великої адміністративної споруди Австро-Угорської імперії другої половини XIX століття. Виконана вона в стилі неоренесансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Львові росіяни запускали дирижабль для бомбардування Перемишля – раритетні фото

На фото можна побачити тодішній інтер'єр Львівської політехніки. 1877-го навчальний рік під керівництвом ректора Юліана Захаревича почали в новому корпусі - на теперішній вулиці Степана Бандери. Спроектував будівлю саме Юліан Захаревич.

Серед світлин є Костел Марії Магдалини. 1870-го йому надали сучасного вигляду. Будівля поєднала традиції ренесансу з рисами бароко.

У Австрійській державній бібліотеці зберігаються світлини Володимира-Волинського, зроблені під час Першої світової війни. Вони належали військовим, які знімали вулиці та місцевих жителів.

На початку Першої світової війни Володимир-Волинський став місцем активних бойових дій. 3 серпня 1914 року австро-угорські війська намагалися захопити місто, проте зазнали великих втрат від російського Бородінського полку. Були змушені відступити.

Зараз ви читаєте новину «Як доглядали і розбудовували Львів наприкінці ХІХ століття – унікальні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути