понеділок, 17 червня 2013 17:51

"Я вже не вірю в Бога" - опубліковано передсмертні листи дружини Гітлера

Автор: Фото: dokonline.com
 

Листи Єви Браун, яка вийшла заміж за фюрера всього за два дні до їхньої смерті, були оприлюднені в книзі історика та експерта з Третьому райху Анни Марії Зигмунд "Дружини нацистів", - передає NEWSru.com посилаючись на Bild.

Вони є копіями листів, якими володіє зараз колекціонер із США. Зигмунд наполягає на тому, що тексти справжні. "Єва Браун своєю рукою виправляла в них помилки", - сказала письменниця The Daily Mail.

Як стало відомо, послання 33-річної супутниці фюрера були адресовані її подрузі Герті Шнайдер. За словами Зигмунд, листи в період з 19 по 22 квітня, коли Червона Армія увійшла до Берліна, найкраще демонструють зміну настрою коханки лідера фашистів і її відчай. Спочатку вона писала про те, що поруч з нею падають бомби, але висловлювала надію на те, що "все обійдеться". "Ми б'ємося тут до останнього, але я боюся, що кінець стає все ближче і ближче", - передавала Браун подрузі, при цьому підкреслюючи, що щаслива, бо поруч з нею Гітлер. Але поступово вона почала втрачати вірю. "Я не можу розповісти друзям, як я страждаю через фюрера. Я не розумію, як все це могло трапитися, я вже не вірю в Бога", - писала Браун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еріх Кох відсидів 36 років у тюрмі, яку сам збудував

"Передавай привіт всім моїм друзям. Я вмираю так, як жила. Для мене це не важко. Ти знаєш", - цитує одне з її останніх листів Тhe Telegraph.

Нагадаємо, Єва Браун познайомилася з Гітлером в 1929 році, коли їй було 17 років і вона працювала моделлю у фотографа націонал-соціалістичної партії Генріха Гофмана в Мюнхені. Відтоді вона не розлучалася з Гітлером, але офіційно їхній шлюб був оформлений лише напередодні самогубства, яке вони здійснили спільно 30 квітня 1945-го.

Раніше публікувалися незвичайні фотографії Єви Браун. На них вона постає оголеною і в різних маскарадних костюмах. На одному зі знімків фотомодель загримована під чорношкірого, одного з тих, кого нацисти вважали представниками "нижчої раси". Виходячи з цих фото, багато ЗМІ дійшли висновку, що Браун любила розважатися і була легковажна. Вона двічі намагалася покінчити життя самогубством, відчуваючи, що не отримує достатньо уваги, а після замаху на Гітлера 20 липня 1944 року заявила, що буде залишатися з ним до самої смерті, і своє слово стримала.

Зараз ви читаєте новину «"Я вже не вірю в Бога" - опубліковано передсмертні листи дружини Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути