субота, 22 квітня 2017 04:10

35 мільйонів американців дивилися по телевізору ядерний вибух

35 мільйонів американців дивилися по телевізору ядерний вибух
Підрив атомної бомби в штаті Невада. Фото: Вікіпедія

22 квітня 1952 року підрив атомної бомби в штаті Невада став першим ядерним вибухом, показаним по телебаченню в прямому ефірі - його спостерігало 35 мільйонів американців.

"'Невадський випробувальний полігон"'- один з найбільших ядерних полігонів США, що існує з 1951 року. Раніше називався "Nevada Proving Ground". Територія полігону близько 3500 км2, на ньому було здійснено 928ядерних вибухів. Найперший вибух потужністю в 1 кілотоннубув проведений 27 січня 1951 року. лігон розташований у США на півдні штату Невада в окрузі Най, за 105 км на північний захід від Лас-Вегаса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 67 років тому Радянський Союз розпочав ядерну гонку

Операція "Тамблер-Снаппер" - серія з восьми випробувальних ядерних вибухів, здійснених США в 1952 році. Це третя серія, проведена на ядерному полігоні в Неваді. Перші чотири заряду, скинуті з бомбардувальників B-50, були підірвані в повітрі. Мета - визначення оптимальної висоти підриву, а також для прояснення невідповідності реальної і розрахункової сили вибуху. Решта чотири заряду були підірвані на вежах в нічний час. Під час операції були задіяні 7350 солдатів.

Національне управління ядерної безпеки США заявило про успішне проведення третього, останнього випробування модернізованої атомної бомби B61-12, яке відбулося на полігоні Тонопа в штаті Невада в 2015. Згідно з міжнародною угодою про заборону ядерних вибухів, випробування проводилися без боєзаряду.

Зараз ви читаєте новину «35 мільйонів американців дивилися по телевізору ядерний вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути