Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 19:21

Чебурашку в Японії вважають покемоном

  Назву ”Чебурашка” письменник Едуард Успенський вигадав від слова ”чебурахнуться” — упасти
Назву ”Чебурашка” письменник Едуард Успенський вигадав від слова ”чебурахнуться” — упасти

Вихідними у столичній кав"ярні "Філін" відбувся "Чебурашка-фест". Його присвятили 40-річчю написання першого сценарію для мультика про пригоди Чебурашки, героя казок російського письменника Едуарда Успенського, 70 років.

На вечірці зіграли молоді українські гурти "ХонГільДон" та "Целлюліт". Під час їхніх виступів на екрані позаду сцени показували мультики, а в залі безкоштовно роздавали чебуреки.

Перша стрічка про Чебурашку з"явилася 1969-го. Казкова істота завдяки своїй незвичайності відразу стала популярною в СРСР.

Про створення Чебурашки Едуард Успенський розповідає таку історію:

— У дитинстві я мав іграшку, яка була схожа чи то на ведмежа, чи то на зайця з великими вухами. Вона була якось неправильно пошита. Ця іграшка й надихнула мене.

Назву тваринки письменник вигадав випадково.

— Зайшов в гості до друга, а його 3-річна донька вирішила показати мені свою нову шубку, — розповідає Успенський. — Вона була дуже довга, тому дівча в ній заплуталося і впало. Її батько на це сказав: "Ну от, знову чебурахнулась!". Це дивне слово врізалося мені в пам"ять, я запитав про його значення. Виявилося, що "чебурахнутися" — означає "впасти". А коли я вигадав вухастого персонажа, то вирішив назвати його Чебурашкою.

Історію про Чебурашку в СРСР опублікували 1966 року. А 2001-го він з"явився в Японії. Радянські мультики про казкову істоту переглянуло 700 тис. людей. Японці прозвали тваринку "Чебі". Вони вважають її російським покемоном. Нині в Японії створюють 50-серійний мультик про пригоди Чебурашки в їхній країні. У стрічку ввели двох нових персонажів — американця та японця.

Зараз ви читаєте новину «Чебурашку в Японії вважають покемоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути