пʼятниця, 03 серпня 2018 13:45

З'ясували, який популярний продукт небезпечний для серця

З'ясували, який популярний продукт небезпечний для серця
Рівень цукру в крові після вживання кукурудзяних пластівців з молоком різко зростає. ФОТО: tr-tr.mostphotos.com

Вживання кукурудзяних пластівців загрожує розвитком серцево-судинних захворювань. Такого висновку вчені дійшли, перевіривши рівень цукру в крові людей, які віддавали перевагу цьому продукту.

Дослідники зі Стенфордського університету провели експеримент, у межах якого запропонували добровольцям три види сніданків: протеїнові батончики, бутерброди з арахісовим маслом і кукурудзяні пластівці з молоком. Як виявилося, у 80% тих, хто обрав останній варіант, показники цукру в крові підскочили до критичної позначки. Пише відоме британське видання Dailymail.

"Серед "здорових" людей немало тих, хто має рівень цукру, як у хворих на діабет, і навіть не підозрює цього. Більшість не знає й того, що подібний стан призводить до розвитку кардіоваскулярної хвороби й інших серцево-судинних хвороб", — каже автор дослідження доктор Майкл Снайдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукор провокує ваду серця - вчені

Вчені закликають людей переглянути свій раціон харчування й вилучити з нього продукти, які призводять до надмірного підвищення рівня цукру в крові. І почати радять саме з кукурудзяних пластівців.

Раніше розповіли, яка літня ягода захищає серце. Вона містить багато антиоксидантів, які здатні покращити стан судин, нормалізувати кров'яний тиск і зменшити запалення. Вчені стверджують, що достатньо з'їдати по 1-2 порції цих ягід у день, щоб ризик смерті від серцевих захворювань знизився на цілих 40%.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, який популярний продукт небезпечний для серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути