Чорниця, малина та полуниця знижують ризик захворювань серця. Вони мають таку дію завдяки антиоксидантам, які в них містяться. Вони більш відомі як антоціани
Про це передає Сosmo.
Науковці з Університету Східної Англії заявили, що ці антоціани покращують щільність артерій, знижуючи кров'яний тиск і зменшуючи запалення. Це підтвердили результати 25 досліджень. Виявилося, що 1-2 порції чорниці, малини або полуниці протягом дня забезпечують організм достатньою кількістю антоціанів. А це знижує ризик смерті від серцевих захворювань на 40%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 3 речі, які найбільше псують зір
Антоціани більш відчутно впливають на молодий організм, ніж на людей старшого віку. Дослідження показали зв'язок між низьким споживанням фруктів та серцево-судинними захворюваннями.
Незбалансована і бідна на мікроелементи дієта є основною причиною летальних випадків через хвороби серця у всьому світі.
Коментарі