пʼятниця, 19 квітня 2019 13:43

З'ясували неочікувану причину передчасної смерті

З'ясували неочікувану причину передчасної смерті
Люди, які пропускають сніданок і їдять перед сном мають ризик ранньої смерті. Фото: almomento.mx

У людей, які пропускають сніданок та їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу. Такі висновки зробили вчені Державного університету в Сан-Пауло, Бразилія.

У дослідженні брали участь 113 пацієнтів середнім віком 60 років, яким діагностували інфаркт міокарда, повідомляє MedicalXpress.

Вони пройшли опитування, під час якого вказали, коли снідали та вечеряли. Зранку не їли 58% добровольців, пізно вечеряли 51%, обидві звички були у 41%. У людей із обома особливостями харчування ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії був в 4-5 разів вище протягом 30 днів після виписки з лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали смачні сніданки, якими замінюють вівсянку

За словами вчених, правильне харчування є ефективним способом поліпшення прогнозу подальшого стану хворого. Перерва між прийомом їжі та сном повинна бути не менше 2 год., а сніданок — складатися з молочних продуктів, вуглеводів і фруктів, складаючи 15-35% загальної кількості калорій, які необхідно вжити за день.

"Сови" мають більш високий ризик передчасної смерті, ніж "жайворонки". У дослідженні науковців брали участь 433 тис. осіб. Їхній вік від 38 до 73 років. Піддослідних розділили на 4 хронотипи: ранковий, помірний ранковий, вечірній і помірно вечірній. За станом здоров'я добровольців стежили 6,5 років.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували неочікувану причину передчасної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути