Натуральне вино не тільки приносить задоволення, але має багато інших корисних властивостей. Помірне вживання поліпшить фізичне самопочуття.
Легендарний Гіппократ вважав вино ліками і прописував його як жарознижуючий і антисептичний засіб, пише 24tv.
У давні часи замість води часто вживали вино, бо перша нерідко була збудником небезпечних хвороб і епідемій. Сучасні вчені стверджують, що вино зміцнює імунітет, якщо, звичайно, вживати його в розумних дозах - не більше 150-200 мл в день. Головне не зловживати.
Через підвищений вміст натуральних антиоксидантів Американська асоціація дієтологів включила його у п'ятірку самих здорових продуктів. Деякі вчені запевняють, що воно допомагає організму захиститися від раку, також сприяє уповільненню окислювальних процесів, пов'язаних з дією вільних радикалів. І тим самим значно уповільнює процеси старіння. Також білі та червоні вина добре впливають на серцево-судинну систему.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста два дні поспіль пригощали сиром і вином
Якщо ви страждаєте від ослабленої діяльності серцевого м'яза, варто випити декілька келихів білого вина в тиждень. А червоне вино може сприяти нормалізації рівня гемоглобіну в крові, а також зниження рівня холестерину. Також знижує ризик зайвої ваги, утворення тромбів і розвитку таких захворювань, як інсульт та інфаркт міокарда.
Якщо вранці не снідати може бути сповільнення метаболізму, підвищення рівня гормону стресу кортизолу, головний біль та збільшення ваги.
Коментарі