Вживання кукурудзяних пластівців загрожує розвитком серцево-судинних захворювань. Такого висновку вчені дійшли, перевіривши рівень цукру в крові людей, які віддавали перевагу цьому продукту.
Дослідники зі Стенфордського університету провели експеримент, у межах якого запропонували добровольцям три види сніданків: протеїнові батончики, бутерброди з арахісовим маслом і кукурудзяні пластівці з молоком. Як виявилося, у 80% тих, хто обрав останній варіант, показники цукру в крові підскочили до критичної позначки. Пише відоме британське видання Dailymail.
"Серед "здорових" людей немало тих, хто має рівень цукру, як у хворих на діабет, і навіть не підозрює цього. Більшість не знає й того, що подібний стан призводить до розвитку кардіоваскулярної хвороби й інших серцево-судинних хвороб", — каже автор дослідження доктор Майкл Снайдер.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукор провокує ваду серця - вчені
Вчені закликають людей переглянути свій раціон харчування й вилучити з нього продукти, які призводять до надмірного підвищення рівня цукру в крові. І почати радять саме з кукурудзяних пластівців.
Раніше розповіли, яка літня ягода захищає серце. Вона містить багато антиоксидантів, які здатні покращити стан судин, нормалізувати кров'яний тиск і зменшити запалення. Вчені стверджують, що достатньо з'їдати по 1-2 порції цих ягід у день, щоб ризик смерті від серцевих захворювань знизився на цілих 40%.
Коментарі