пʼятниця, 27 листопада 2020 13:33

ВООЗ попередила про небезпеку браку фізичної активності

ВООЗ попередила про небезпеку браку фізичної активності
ВООЗ рекомендує як мінімум 2,5 годин середньої або високої фізичної активності для дорослих в тиждень і по годині в день для дітей і підлітків. Фото: pixabay

До 5 млн смертей можна уникнути щороку у всьому світі, якщо люди бігатимуть, гулятимуть і просто більше рухатимуться.

Кожні 25% дорослих і 80% підлітків не отримують достатньої фізичної активності, і ця ситуація ускладнюється через коронавірус, повідомило агентство Associated press з посиланням на оновлену версію інструкції Всесвітньої організації охорони здоров'я у сфері фізичного здоров'я.

ВООЗ рекомендує як мінімум 2,5 год. середньої або високої фізичної активності для дорослих на тиждень і по годині в день для дітей і підлітків. Регулярна фізична активність важлива для запобігання серцевого нападу, діабету й раку; вона також допомагає проти депресії і тривожності, покращує роботу мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ попереджає про негативні наслідки карантину на свята

"Фізична активність будь-якого типу і тривалості може поліпшити здоров'я і самопочуття, але що більше, то краще", - заявив директор департаменту ВООЗ з питань зміцнення здоров'я Руедігер Крех.

За його словами, якщо ви проводите багато часу сидячи, на роботі або в школі, вам потрібно більше фізичної активності, щоб протистояти руйнівним наслідкам пасивного способу життя.

Доктор Фіона Булл, яка очолює відділ фізичної активності у ВООЗ, сказала, що в документі вперше дають поради щодо малорухомої поведінки. Вона додала, що раніше експерти вважали, що потрібно займатися фізичною активністю періодично не менш як 10 хв. Але все більше науковців схиляються до думки, що справді важливо приділяти хоча б 150 хв. фізичній активності на тиждень.

Тренування і схуднення у більшості людей нерозривні поняття. Однак, тренування ніяк не є засобом для схуднення, стверджує на сторінці в Instagram нутриціолог Надія Пахирко."Не бійтеся, що вам доведеться багато займатися, щоб схуднути! Це не так! Схуднути цілком собі можна і без наднавантажень", - пише вона.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ попередила про небезпеку браку фізичної активності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути