пʼятниця, 07 вересня 2018 11:10

Визначили вид спорту, який продовжує життя на 10 років

Визначили вид спорту, який продовжує життя на 10 років
Заняття тенісом є кроком до довголіття. ФОТО: dailymail.co.uk

Регулярні заняття тенісом допомагають прожити майже на 10 років довше. Це показало дослідження данських учених, участь у якому взяло 8600 добровольців різних вікових категорій.

9 років і 7 місяців — саме на стільки у середньому подовжує життя великий теніс. Трохи гірші показники у бадмінтона: він допомагає прожити на 6 років довше. Ще менший ефект дає футбол, біг і їзда на велосипеді: перший продовжує життя на 5 років, останні — на 4. Пише відоме британське видання Dailymail.

Як пояснюють дослідники, головний секрет надзвичайної користі тенісу полягає в наявності контакту під час гри з іншими людьми. Така взаємодія дозволяє суттєво знизити рівень стресу, що безумовно йде на благо здоров'ю. Щоб їзда на велосипеді й біг приносили більшу користь, вчені рекомендують знайти собі партнера або ж краще зібрати цілу команду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналіз крові покаже, скільки вам лишилось жити

Раніше повідомили, чим загрожує коротка відпустка. Як виявилося, відмова від щорічного законного відпочинку пов'язана з підвищеним ризиком передчасної смерті. Хто має занадто коротку відпустку або ж зовсім від неї відмовляється, не можуть позбутися накопиченого стресу, що нерідко призводить до розвитку серйозних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Визначили вид спорту, який продовжує життя на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути