середа, 29 серпня 2018 13:37

Вчені розповіли, чим загрожує коротка відпустка

Вчені розповіли, чим загрожує коротка відпустка
Тривала відпустка продовжує життя. ФОТО: wineguildcville.com

Повноцінна відпустка здатна врятувати від передчасної смерті. Ті, хто хоче прожити довше, мають щороку відпочивати від роботи протягом більш ніж 3-х тижнів.

У людей, які відмовляються від щорічної відпустки, ризик передчасної смерті зростає на цілих 37%. Навіть за умов дотримання здорового способу життя. Так, за словами вчених з Гельсінського університету , уся користь від правильного харчування й достатніх фізичних навантажень повністю нівелюється, якщо людина не дає собі відпочити від робочих буднів. Пише відоме британське видання Dailymail.

Негативні наслідки відсутності належного відпочинку виявили завдяки дослідженню, участь у якому взяло 1222 людини середнього віку. Вчені спостерігали за станом здоров'я піддослідних протягом 40 років. У результаті з'ясувалося, що люди, які щороку брали відпустку на 3 тижні або менше, вмирали передчасно. Усе через надмір стресу, якого їхній організм не встигав позбутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молочницю привозять із відпустки

"Люди, які беруть короткі відпустки, зазвичай забагато працюють і замало сплять. Подібний спосіб життя пов'язаний зі значним стресом. За таких умов жодні здорові звички не допоможуть виправити ситуацію", — каже професор Тімо Страндберг з Гельсінського університету у Фінляндії.

Зменшення стресу слугує профілактикою серцевих захворювань, які є одною з найчастіших причин смертності у світі.

"Зависокий рівень так званого гормону стресу в організмі негативно впливає на імунітет, викликає передчасне старіння судинної системи й шкіри, а також скорочує тривалість життя", — пояснює професор Ешлі Гроссман з Оксфордського центру діабету, ендокринології та метаболізму.

Щоб довше жити, стресу треба вчасно позбуватися. Без повноцінної щорічної відпустки зробити це неможливо.

Раніше розповіли, як уникнути стресу на роботі після виходу з відпустки. Експерти дали поради, які дозволять повернутися до робочих буднів швидко й без проблем. Ідеальними днями для виходу з відпустки назвали четвер і п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, чим загрожує коротка відпустка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути