Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 00:55

Молочницю привозять із відпустки

Автор: www.freepik.com
  Молочницю викликають грибки, які живуть в організмі. Але активізуються за певних умов: від стресу, недосипання, перевтоми, недотримання особистої гігієни
Молочницю викликають грибки, які живуть в організмі. Але активізуються за певних умов: від стресу, недосипання, перевтоми, недотримання особистої гігієни

— Після відпустки відчувала дискомфорт і печіння, а причини не знала. Стала нервова. Виявилося, що після перельоту імунітет послабшав, от це і стимулювало появу молочниці, — розповідає киянка Аліна Шевчук, 36 років. — Пішла до гінеколога. Він призначив таблетки та свічки. Свербіж минув майже одразу, а от білі виділення трималися з тиждень. Зараз почала одужувати.

— Половина жінок хоч раз у житті хворіли на молочницю. Літо — гаряча пора для її появи, — розповідає гінеколог ­Євгеній Погребняк, 44 роки, з Дніпра. — Причинами є синтетичний тісний одяг. У місці прилягання до тіла підвищується його температура, вологість. Це й пришвидшує розмноження інфекції. Стрінги — найбільший провокатор молочниці.

Вона має наукову назву кандидоз. Це запалення слизової оболонки, що викликається грибками. Вони завжди є в організмі. Але розмножуються за певних умов. Наприклад, від стресу, недосипання, перевтоми, недотримання особистої гігієни.

Жінка спочатку відчуває свербіж та печіння геніталій. Поступово дискомфорт переростає в біль і появу виділень. Із прогресуванням хвороби вони стають сироподібні, мають кислий запах.

— Біль настільки нестерпний, що жінка не може сидіти та стояти. На прийомі кажуть, що хочеться вовком вити. Стають нервовими, зриваються на всіх.

Для встановлення діагнозу, гінеколог бере мазок на аналіз. Недугу лікують свічками, мазями та протигрибковими препаратами.

— Ніяких народних методів — спринцювання чи ванни з травами. Протигрибкові препарати лікар призначає індивідуально. Якщо не до кінця вилікувати, можуть з'явитися запалення внутрішніх органів.

Молочниця може повертатися. Не варто купувати ті медикаменти, якими лікувалися минулого разу. Грибки адаптовуються до них.

Грибкові інфекції люблять солодке. Треба уникати тістечок, булочок і продуктів, що містять крохмаль — картоплі та макаронів. Не можна пити соки з великою кількістю цукру. Краще замінити їх на кисломочні продукти, овочі та фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Молочницю привозять із відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути