пʼятниця, 13 липня 2018 12:55

Аналіз крові покаже, скільки вам лишилось жити

Аналіз крові покаже, скільки вам лишилось жити
Різниця між вашим біологічним і фактичним віком може неприємно здивувати. ФОТО: io9.gizmodo.com

Науковці навчилися за результатами аналізу крові визначати, наскільки насправді постарів організм і як довго людина проживе. Пише відоме британське видання Dailymail.

"Молодь і люди середнього віку думають, що вони здорові й перебувають у хорошій фізичній формі, але це не завжди так. Аналіз крові дозволить виявити реальний ризик, завдяки чому людина отримає можливість вчасно взяти ситуацію під контроль й усунути ті чинники, які пришвидшують старіння її організму", — говорить доктор Морган Левін з Єльського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прожити на 4 роки довше - вчені знають секрет

За словами вчених, справжній вік людини можна виявити за 9-а показниками крові. Щоб дізнатися їх, не треба проходити дорогий генетичний тест, адже всі вони визначаються за результатами звичайних, рядових аналізів. Так, приміром, серед цих показників є концентрація в крові глюкози, кількість кров'яних клітин, рівень білків — параметри, на перевірку яких лікарі направляють своїх пацієнтів ледь не щодня.

Як кажуть автори дослідження, тест на реальний вік організму — це перший крок до визначення факторів, які провокують швидке старіння клітин. Завдяки його результатам люди зможуть продовжити своє життя, усього-на-всього змінивши харчування відповідно до реальних потреб свого організму чи розпочавши займатися спортом.

Раніше Супрун розповіла, як прожити на 2 роки довше. За словами в. о. міністра охорони здоров'я України такий показник збільшення тривалості життя за умов дотримання цієї поради назвали американські вчені, які протягом 30 років спостерігали за 120 тис. добровольців.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз крові покаже, скільки вам лишилось жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути