середа, 11 липня 2018 14:15

Супрун розповіла як прожити на 2 роки довше

Супрун розповіла як прожити на 2 роки довше
Фото: korabelov.info

Здорове харчування, фізична активність, нормальна вага, відмова від куріння та помірне вживання алкоголю - назвали найкориснішими звичками людини. Дотримання хоча б однієї з них збільшує тривалість життя на 2 роки.

Про це у Facebook написала Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я

"Просто уявіть, що щоденна фізична активність протягом 30 хвилин, не просто зробить вас здоровими, а й продовжить життя. Люди, які мали хоча б одну з цих звичок – жили в середньому на 2 роки довше. А ті, хто дотримувався всіх цих звичок регулярно, жили в середньому на 12-14 років довше. У той час люди, які нехтували ними, набагато частіше помирали від серцево-судинних захворювань та раку", – наголошує Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії

Цифру +2 роки завдяки здоровим звичкам науковці визначили після дослідження серед 120 тисяч людей протягом 30 років. Вони зібрали інформацію з національних опитувань США серед пацієнтів та виявили 5 здорових звичок, що діють наче чудодійні пігулки, які запобігають всім хворобам.

І це результати не одного дослідження. Науковці постійно знаходять докази зв'язку між дотриманням здорових звичок та тривалістю і якістю життя людини.

Очільниця уточнює, щоб вести здоровий спосіб життя, треба багато терпіння та дисципліни. Але не обов'язково робити все одразу, та з понеділка кардинально змінювати стиль життя.

"Це як змінювати стару систему: потрібні час та витримка на послідовну та ефективну трансформацію. Почніть правильно харчуватись або ж вийдіть на легку пробіжку - і всі інші здорові звички підтягнуться також", - підкреслила Супрун.

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла про те, чому в лікарнях просять одягати бахіли і чому це не обов'язково робити усім. У клініках розвинених країн люди, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря, не одягають бахіли.

В Україні це також не обов'язково. У жодних нормативних документах немає вимог, які зобов'язують пацієнтів та відвідувачів носити бахіли в усіх приміщеннях лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла як прожити на 2 роки довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути