неділя, 01 серпня 2021 23:54

Виробники Covid-вакцин підвищили ціни для країн ЄС

Виробники Covid-вакцин підвищили ціни для країн ЄС
Фото: Reuters

Фармацевтичні компанії Pfizer та Moderna вирішили підвищити ціни на власні вакцини проти коронавірусу для Євросоюзу. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на контракти фармкомпаній.

За даними видання, ціна за одну дозу вакцини від Pfizer/BioNTech із 15,5 євро зросла до 19,5 євро. Вартість однієї дози препарату Moderna тепер становить $25,5, тоді як раніше за неї просили $22,6.

FT пише, що угоди Pfizer передбачали продаж понад 2,1 мільярда доз вакцини до кінця 2023 року. Однак їх переглянули після того, як дані третьої фази дослідження показали, що мРНК-вакцини Pfizer та Moderna мають більш високі показники ефективності, ніж векторні препарати AstraZeneca і Johnson&Johnson. Окрім того, треті дози двох перших вакцин дають більший захист проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вакцинованих виявили унікальні симптоми Covid-19

Європейська комісія і уряди країн ЄС погодилися заплатити вищу ціну, щоб забезпечити підтверджені поставки з європейських заводів-виробників. Moderna підтвердила: угоди щодо менших обсягів виконуватимуться за вищими цінами. Представник компанія Pfizer не прокоментував інформацію.

Раніше вчені виявили причини появи нових штамів коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Виробники Covid-вакцин підвищили ціни для країн ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути