середа, 14 червня 2017 15:43

Вчені зясували, що на 300% збільшує ризик аутизму

Вчені зясували, що на 300% збільшує ризик аутизму
Багаторазова застуда вагітної, збільшує ризик аутизму у дитини. Фото: http://outfund.ru

Результати останніх досліджень вчених з Колумбійського університету показали, що грип або лихоманка під час вагітності на 300% підвищують ризик того, що у майбутньої дитини може розвинутися аутизм.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Вчені з Колумбійського університету протягом 10 років проводили ретельне дослідження, в якому взяли участь понад 95 тисяч дітей, з питання зв'язку між розладами аутистичного спектру і застудою під час вагітності. Дослідників цікавило кількість випадків грипу у майбутніх матерів, а також використання ліків від грипу на кшталт парацетомолу та ібупрофену. Найбільш сильним був зв'язок протягом другого триместру, збільшуючи шанси аутизму на 40%. Вони відзначають, що ні в однієї дитини, чиї матері не приймали ібупрофен, аутизм виявлений не був. Однак уточнюють, що дані можуть бути неточними, оскільки кількість жінок, які приймають цей препарат, була невеликою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився унікальний вид діагностики для новонароджених

Також було встановлено, що багаторазова застуда вагітної, збільшує ризик на 300%.

"У майбутньому ми плануємо провести дослідження, які будуть спрямовані на виявлення та профілактику пренатальних інфекцій і запальних реакцій, здатних вплинути на розвиток аутизму ", - прокоментував результати один з автором дослідження доктор Медді Хорніг.

Аути́зм — це розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної і невербальної комунікації. Людина із аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів видається йому трагедією. Проте інтелект аутиста понижений не завжди. Часто виявляються так звані "острівці знання" — області, в яких здібності хворого досягають навіть геніального рівня.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зясували, що на 300% збільшує ризик аутизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути