пʼятниця, 09 червня 2017 15:20

З'явився унікальний вид діагностики для новонароджених

З'явився унікальний вид діагностики для новонароджених
В Університеті Північної Кароліни в США навчилися діагностувати аутизм у новонароджених дітей Фото: Center UA

Учені з Університету Північної Кароліни в США розробили сканування мозку, яке дозволяє виявити аутизм у новонароджених дітей.

"Технологія дала правильні діагнози у 96 процентів випадків. Показує ділянки мозку, які пов'язані і синхронізовані, а які ні. На основі цього фахівці можуть виявляти дітей із аномаліями мозку. Вони можуть отримати розвиток аутизму ще до досягнення двох років.

Для проведення дослідження сплячих немовлят поміщали в МРТ-машини. Сканували мозок протягом 15 хвилин. Перевіряли активність нейронів у 230 різних ділянках мозку. Це дозволило бачити синхронізацію ділянок мозку", - інформує Daily Mail.

Від рівня синхронізації залежить рівень пізнання, пам'яті і поведінки.

"Коли класифікатор визначив, що у дитини був аутизм, це завжди було правильно. Але він пропустив двох дітей. У них розвинувся аутизм, але комп'ютерна програма не передбачила це правильно, згідно з даними, отриманими нами в віці шести місяців", - сказав дослідник Роберт Емерсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які діти можуть стати мільйонерами

Аутизм не лікують за допомогою лікарських засобів. Виявлену на ранніх стадіях хворобу можна вилікувати за допомогою розвитку важливих комунікаційних і соціальних навичок.

Дослідники з Амстердама встановили зв'язок між інтелектом і аутизмом. Вчені, відкривши 40 нових генів, пов'язаних з людським IQ, виявили, що більшість з них також зустрічаються у людей з розладами аутистичного спектру. Про це повідомляє Gogetnews.info.

Науковці вивчили 78 000 людей європейського походження і дійшли висновку, що більшість з виявлених генів, які відповідають за високий рівень інтелекту, пов'язані зі збільшенням ризику розвитку аутизму. Зв'язок інтелекту з аутизмом виявили не вперше. 2015-го фахівці з Університету Единбурга помітили, що люди, які мали генетичні варіанти, пов'язані з аутизмом, набагато краще проходили тести на інтелект.

Зараз ви читаєте новину «З'явився унікальний вид діагностики для новонароджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути