
Науковці американського Техаського університету виявили, що кава позитивно впливає на кишківник. Вона підвищує рухливість м'язів і пригнічує ріст бактерій.
Виявили це під час досліджень на гризунах. Їм давали звичайну каву і без кофеїну протягом 3 днів, пише EurekAlert!.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про "побічну дію" авокадо
Упродовж цього часу стежили за змінами у мікробному складі фекалій гризунів. Загальна кількість бактерій зменшувалася. Крім того, вплив 1,3% і 3% розчином кави пригнічував ріст кишкових мікроорганізмів у чашках Петрі.
Після вживання кави у щурів покращувалося травлення. Кава без кофеїну мала схожий ефект, що й звичайна.
Дослідники переконані, що напій буде корисним під час лікування післяопераційного закрепу і кишкової непрохідності. Та потрібно провести додаткові дослідження.
"2016-го каву вилучили з переліку потенційно канцерогенних сполук і внесли до списку речовин із протипухлинною дією. Нині каву визнають елементом здорового раціону" - каже в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
Коментарі