Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2018 05:28

Вчені випадково виявили дієту щастя

Вчені випадково виявили дієту щастя
Вчені із Нової Зеландії виявили дієту щастя і радості. Фото 112.ua

Новозеландські вчені випадково з'ясували, які продукти в раціоні допоможуть позбутися депресивних станів і поліпшити здоров'я.

"Вчені проаналізували стан психічного та фізичного здоров'я понад 400 осіб у віці від 18 до 25 років, а також вивчили їх переваги в їжі, рівень фізичної активності і соціально-економічний статус. В результаті вони прийшли до висновку, що люди, які споживали більше продуктів у природному сирому вигляді, відзначали більш високий рівень психічного благополуччя в порівнянні з тими, хто віддавав перевагу тим же продуктів, але у вареному вигляді", - йдеться в повідомленні вчених із університету Отаго, повідомляє Independent.

Дослідники не змогли визначити причини встановленою зв'язку між психічним благополуччям і вживанням сирих овочів і фруктів. Однак вони припустили, що це може бути пов'язано з великою кількістю мікроелементів в овочах і фруктах, які легше засвоюються організмом, коли споживаються в сирому вигляді.

Таким чином, ті, хто регулярно вживав сирі овочі і фрукти, відзначали більше задоволення від життя, зниження депресивних симптомів і поліпшення настрою.

Крім того, вчені назвали 10 фруктів, які були лідерами в раціоні групи респондентів з найвищим рівнем психічного щастя. У їх числі опинилися морква, банани, яблука, грейпфрут, салат, цитрусові, свіжі ягоди, огірки, ківі і листова зелень темного кольору. У свою чергу, фаворитами серед овочів виявилися селера, капуста, помідори, гриби і червона цибуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розкрили секрет довголіття.

Нова дієта, яку почали використовувати американські лікарі, використовує морозиво. Це допомагає втратити вагу, зменшити симптоми старіння, зменшує виникнення раку кишечника і знижує артеріальний тиск.

Зараз ви читаєте новину «Вчені випадково виявили дієту щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути