Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2018 12:00

Вчені розвінчали міф про вагітність

Вчені розвінчали міф про вагітність
Об'їдатися вагітним так само небезпечно, як і недоїдати. ФОТО: mirror.co.uk

Надмірний набір ваги під час вагітності загрожує розвитком у дитини цукрового діабету. У зв'язку з цим "їсти за двох" вагітним категорично не рекомендується.

Якщо під час вагітності майбутня мати набрала забагато зайвих кілограмів, її маля матиме схильність до ожиріння, гіпертонії й зниженої чутливості до інсуліну. Причому ще до досягнення 7-річного віку. У подальшому дитину чекатиме розвиток серцево-судинних захворювань і високий ризик появи серцевого нападу. Діти, матері яких під час вагітності набрали недостатньо ваги, теж у зоні ризику. Такого висновку дійшли китайські вчені, провівши спостереження за 900 вагітними. Пише відоме британське видання Dailymail.

Відповідно до рекомендацій Інституту медицини в США, жінкам з вагою в межах норми під час вагітності дозволяється набрати не більше 16 кг й не менше 11,3 кг, вагітним з індексом маси тіла вище 30 позначок — не більше 11 кг й не менше 7 кг, майбутнім матерям з ожирінням — не більше 9 кг й не менше 5 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні пігулки можуть призвести до незапланованої вагітності

Раніше назвали хворобу, яка викликає затримку розумового розвитку в дітей. Нею виявилася інфекція під назвою токсоплазмоз. Небезпечною вона є лише для вагітних. У першому триместрі здатна спровокувати викидень. Також може призвести до розвитку вад нервової системи. Причина токсоплазмозу — паразити, які є в котів. У організм тварин потрапляють, якщо ті з'їли сире м'ясо чи гризуна. Людям передаються через слину й сльози.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвінчали міф про вагітність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути