понеділок, 28 травня 2018 00:55

Токсоплазмоз викликає затримку розумового розвитку в дітей

Автор: WWW.KOTIKI.NET
  Токсоплазмоз не потрібно лікувати. Він небезпечний тільки для  вагітних жінок. Решті навіть корисно перехворіти, адже виробиться пожиттєвий імунітет
Токсоплазмоз не потрібно лікувати. Він небезпечний тільки для вагітних жінок. Решті навіть корисно перехворіти, адже виробиться пожиттєвий імунітет

— Часто раджу мамам дів­чаток завести вдома кішку, яка ходитиме на двір, — говорить столичний інфекціоніст Максим Канівець, 41 рік. — Так з'явиться імунітет до токсоплазмозу. Це небезпечна хвороба, яка в перші три місяці вагітності може викликати викидень.

Причина токсоплазмозу — паразити, які є в котів. У організм тварин потрапляють, якщо ті з'їли сире м'ясо чи гризуна. Токсоплазми також виділяються зі слини та сліз. Тому не можна, щоб коти облизували шкіру чи очі.

— Людина з міцним імунітетом може й не знати, що заражена. Імунна система справляється з токсоплазмами. Якщо ж організм ослаблений або жінка вагітна — збільшуються лімфовузли, виникає головний біль, нудота й підвищення температури до 37,5 градуса.

Щоб перевірити, чи є в крові антитіла до токсоплазми, роблять аналіз крові.

— Токсоплазмоз викликає вроджені вади нервової системи дитини, — каже гінеколог 49-річна Людмила Хомінець із Малинської районної лікарні на ­Житомирщині. — Сьогодні була на прийомі жінка на ­35-му тижні вагітності зі скаргами на застуду. Відмовлялася від аналізу на токсоплазмоз, але зробила. Він показав, що заразилася перед вагітністю. Через це була загроза викидня на ранньому терміні. Та лікарі зберегли дитину.

Жінку відправили на детальний огляд до інфекціоніста, який призначив курс антибіотиків і препаратів для підвищення імунітету.

— Токсоплазмоз не потрібно лікувати нікому, крім вагітних жінок. Решті ним навіть корисно перехворіти, адже виробиться пожиттєвий імунітет.

Токсоплазмоз жінки може викликати в дитини розумову відсталість. Бо плід усю вагітність перебував під дією небезпечних бактерій.

— Основними переносниками хвороби є кішки. Але якщо від них заразиться собака чи травоїдна тварина — небезпечними стануть і вони. Поширений токсоплазмоз у кролів. Тому їхнє м'ясо треба добре тушкувати, щоб достатньо термічно обробити.

Зараз ви читаєте новину «Токсоплазмоз викликає затримку розумового розвитку в дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути