четвер, 02 серпня 2018 13:46

Вчені розповіли, як на здоров'я жінок впливає Інстаграм

Вчені розповіли, як на здоров'я жінок впливає Інстаграм
Інстаграм викликає хворобливу одержимість. ФОТО: healthista.com

Користування Інстаграмом призводить до виникнення у жінок серйозних проблем зі здоров'ям. Усе через захоплення популярними дієтами й "здоровим способом життя", які активно рекламуються в цій соцмережі.

Дослідження показують, що жодна інша інтернет-спільнота не чинить настільки сильного впливу, як Інстаграм. Пише відоме британське видання Dailymail.

Вчені з Університетського коледжу Лондона виявили, що користувачам Інстаграму загрожує розвиток нервової орторексії — хворобливої одержимості здоровим харчуванням. Люди, які страждають на цей розлад, сильно обмежують себе у виборі їжі, що призводить до виникнення в їх організмі дефіциту життєво важливих елементів. Найчастіше користувачі цієї соцмережі відмовляються від м'яса, риби, глютену, молочних продуктів, зернових і цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії

Як пояснюють вчені, головна проблема полягає в тому, що, начитавшись постів про "правильне харчування", люди починають вдаватися в крайнощі.

Так, згідно з результатами дослідження, в організмі більшості жінок віком від 20 до 30 років не вистачає 7 із 8 корисних мінералів, зокрема калію, магнію, міді, йоду, заліза, кальцію. Наслідками такого дефіциту є ослаблення імунної системи, хронічна втома, ламкість кісток, проблеми з м'язами й навіть безпліддя.

Раніше розповіли, що соцмережі руйнують психіку дітей. Такого висновку дійшли психологи. За їх словами, майже 80% консультаційних звернень становлять випадки, коли через вплив інтернет-спільнот діти починають страждати від відчуття ізольованості й інших психологічних проблем.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, як на здоров'я жінок впливає Інстаграм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути