Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2021 05:53

Вакцина від Pfizer показала стовідсоткову ефективність серед підлітків 12-15 років

Вакцина від Pfizer показала стовідсоткову ефективність серед підлітків 12-15 років
Pfizer тестує вакцину на підлітках. Фото: Reuters

Вакцина Pfizer-BioNTech виявилася на 100% ефективною проти коронавірусу Covid-19 у віковій групі від 12 до 15 років через чотири місяці після другої дози.

"Доки світова спільнота охорони здоров'я працює над тим, щоб збільшити кількість вакцинованих людей у всьому світі, ці додаткові дані надають подальшу впевненість у безпеці нашої вакцини та її ефективності у підлітків. Це особливо важливо, оскільки ми бачимо зростання випадків захворювання у цій віковій групі в деяких регіонах, доки поширення вакцин сповільнюється", – наведено у заяві слова глави Pfizer Альберта Бурли.

З 2 228 підлітків, які взяли участь у третій фазі клінічних випробувань препарату, тільки у 30 були виявлено симптоми захворювання, водночас всі вони прийняли пустий препарат, а не вакцину Pfizer-BioNTech. Отже, вакцина показала стовідсоткову ефективність через чотири місяці після введення обох доз.

Під час випробування не було виявлено серйозних загроз здоров'ю осіб, за якими спостерігали протягом шести місяців після введення другої дози.

Тепер у Pfizer-BioNTech планують надати результати досліджень Управлінню з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), щоб розширити дозвіл на використання вакцини особам 12-15 років. Наразі у цій віковій групі схвалено лише екстрене використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість країн Європи відкриті для вакцинованих українців - МОЗ

Європейське агентство лікарських засобів почало прискорений розгляд заявки індійської компанії Novavax на реєстрацію вакцини проти Covid-19. Схвалення можуть надати за кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина від Pfizer показала стовідсоткову ефективність серед підлітків 12-15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути