четвер, 28 липня 2022 13:02

В Україні зафіксували перші випадки мутації нового Covid-різновиду

В Україні зафіксували перші випадки мутації нового Covid-різновиду
Існує занадто мало досліджень, аби розуміти, чи призводить цей підтип до більшої кількості важких випадків захворювання та жертв. Фото: pixabay.com

В Україні виявили новий варіант Covid-штаму Omicron, який отримав назву ВА.5.

Уже сім випадків захворювання зафіксували у Чернівецькій області, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

"Виявлення нового різновиду означає, що коронавірус нікуди не зник і продовжує мутувати. Україна мало чим відрізняється від європейських країн, де цей підтип активно поширюється", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали симптоми, які найчастіше спостерігають у хворих на Omicron

Існує занадто мало досліджень, аби розуміти, чи призводить цей підтип до більшої кількості важких випадків захворювання та жертв.

"Водночас у Європі їхня кількість дійсно зростає. Дослідження тривають, але бустерна доза напевно підвищує утворення антитіл навіть проти цього підтипу вірусу", – додають у МОЗ.

Також дослідження клітинного імунітету вказують, що Т-клітини, утворені в тілі людини після трьох доз мРНК-вакцини, зберігають свою ефективність проти штаму Omicron. А саме клітинний імунітет пов'язують із захистом проти тяжкого перебігу інфекції, госпіталізації та смерті.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала всі країни відновити карантинні правила через Covid-19, зокрема, повернути масковий режим та тестування. Рівень смертності знову почав зростати і пандемія ще не завершилася. Кількість захворювань збільшується через штам Omicron.

В Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби всім людям віком від 60 років, а також віком 18–59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували перші випадки мутації нового Covid-різновиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути