вівторок, 18 січня 2022 11:01

Назвали симптоми, які найчастіше спостерігають у хворих на Omicron

Симптоми Covid-штаму Omicron можуть здаватися схожими на застуду.

Водночас нова мутація може спричиняти тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію та летальні випадки, повідомляє МОЗ.

"Суттєвої відмінності від симптомів штаму Delta, який зараз домінує в Україні, не виявили. У разі зараження спостерігається кашель (43,5%), хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо", - ідеться в повідомленні.

Також у хворих на Covid-штам Omicron найчастіше спостерігають:

- нежить (73%);
- головний біль (67,5%);
- втому (63,5);
- чхання (60%);
- біль у горлі (59,6%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверте Covid-щеплення не захистить від Omicron - учені

Через стрімке поширення Omicron у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти коронавірусу.

"У разі появи будь-яких симптомів ГРВІ насамперед варто звернутися до сімейного лікаря. Той має дати направлення на Covid-тестування. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей і дотримуватися режиму самоізоляції", - додають у МОЗ.

Автор: МОЗ
 

18 січня в Україні оновили карантинні зони. Івано-Франківська, Рівненська, Сумська й Чернівецька області тепер перебувають у помаранчевій зоні епіднебезпеки. Решта регіонів - на жовтому рівні.

8558 нових випадків Covid-19 виявили в Україні станом на 18 січня. Це на 3486 більше, ніж за попередню добу. Серед них захворіли 811 дітей і 304 медпрацівники. Також за минулу добу до лікарень потрапили 1125 пацієнтів, 188 - померли. Одужали - 5761 людина.

Зараз ви читаєте новину «Назвали симптоми, які найчастіше спостерігають у хворих на Omicron». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути