Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2018 10:58

В Україні заборонили відомий чеський препарат

В Україні заборонили відомий чеський препарат
Антибіотик Офлоксин заборонили продавати Фото: smed.ru

В Україні тимчасово заборонили продаж антибактеріального препарату офлоксин. Це стосується продукту чеської компанії "Зентіва". Таке рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Про це пише "Сегодня".

Йдеться про препарат "Офлоксин 200" - таблетки серії 3050817, вкриті оболонкою, по 200 мг №10 (10х1), в картонній коробці і блістерах.

Заборона набула чинності через невідповідність стандартам якості. Тому Держлікслужба зобов'язала всі суб'єкти господарювання, що здійснюють зберігання, реалізацію та використання цього медикаменту, перевірити наявність забороненого препарату. При виявленні потрібно вжити заходів для їхнього вилучення з обороту і подальшого приміщення під карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ оновило календар обовязкових щеплень для дітей

Офлоксин – антибактеріальний препарат з широким спектром дії. Володіє бактерицидною дією. Блокує ДНК-гіразу мікроорганізмів – ферменту, який необхідний для процесів транскрібції і реплікації бактеріальної ДНК.

Висушування рук у вбиральнях шкодить рукам. Про це вона заявила Уляна Супрун, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я.

Після такого сушіння руки не стають чистими. Вона навела результати досліджень вчених. Вони показують, що бактерії у сушарках зростають залежно від тривалості утримання рук під потоком повітря.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили відомий чеський препарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути