четвер, 05 липня 2018 08:45

МОЗ оновило календар обовязкових щеплень для дітей

 

Міністерство охорони здоров'я оновило Національний календар профілактичних щеплень. При цьому були враховані рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це в Facebook повідомила Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я.

Тепер дітей будуть прищеплювати від туберкульозу (БЦЖ) 1 раз - на 3-5-а доба життя. Ревакцинацію в 7 років робити більше не потрібно.

Другу дозу вакцини проти гепатиту B дитина буде отримувати не в перший місяць життя, а в другій. Це дозволить в майбутньому робити щеплення багатокомпонентною вакциною, яка буде давати захист відразу від кількох хвороб - гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

"Вакцини від 10 небезпечних хвороб - гепатиту B, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту закуповує держава і розвозить в регіони України. Всі вакцини якісні, ефективні та безпечні, вони перекваліфіковані ВООЗ", - запевнила в. о. міністра охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ назвало послуги, які можна безоплатно отримувати у сімейного лікаря

Вона в черговий раз підкреслила, що вакцинація по календарю профілактичних щеплень є безкоштовною. Вакцинацію можна зробити у сімейного лікаря або педіатра.

До кінця цього року всі медичні заклади, які нині є бюджетними, повністю перейдуть у власність громади. Нову хвилю трансформації системи охорони здоров'я буде запущено в найближчому майбутньому.

Уляна Супрун наголосила на тому, що важливу роль у трансформації системи охорони здоров'я відведено саме місцевій владі.

"161 заклад, який вже уклав договори з НСЗУ та цього місяця отримає перше фінансування за кількістю пацієнтів, які підписали з ними декларації, – це великою мірою заслуга командної роботи місцевої влади тих регіонів, міст та сіл, де знаходяться ці медзаклади, та їхніх головних лікарів", — зазначає в. о. міністра охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ оновило календар обовязкових щеплень для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути