субота, 06 січня 2018 11:19

У МОЗ зробили заяву щодо епідемії гепатиту А в Україні

  У МОЗ запевняють, що епідемії гепатиту А в Україні немає. Фото: informator.news
У МОЗ запевняють, що епідемії гепатиту А в Україні немає. Фото: informator.news

Міністерство охорони здоров'я України заявляє, що на території країни епідемії гепатиту А немає, йдеться у повідомленні МОЗ.

"За 11 місяців 2017 року в Україні зареєстрували 29 спалахів вірусного гепатиту А, показники захворюваності не перевищили середніх багаторічних рівнів", - пишуть у заяві.

Зазначають, що здебільшого хвороба була пов'язана з недотриманням заходів профілактики та порушенням протиепідемічного режиму на об'єктах, а також з недотриманням правил особистої гігієни самими хворими.

Коментуючи спалах гепатиту А у Миколаєві та області, де захворіли 47 людей, з них - 6 діти, у МОЗ зазначили: у більшості хворих форма перебігу захворювання середньої важкості, у двох людей, у тому числі в 1 дитини – форма перебігу важка.

"У стаціонарі залишаються 35 людей. Троє людей від госпіталізації відмовились. Епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження питної води тривають", - повідомили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах гепатиту у Миколаєві: слідчі проводять рослідування

У Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А. Госпіталізовано шестеро дітей, повідомляє Миколаївська обласна держадміністрація. Більшість хворих живуть в Заводському районі Миколаєва. Ймовірною причиною зараження можуть бути вода, необроблені продукти харчування або недотримання правил гігієни.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ зробили заяву щодо епідемії гепатиту А в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути