середа, 17 травня 2017 12:41

У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння

У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння
Кожен третій підліток в Європі страждає на ожиріння. Фото: cirugiadominguez.es

Кожен третій підліток у Європі страждає від ожиріння. Як наслідок, наражаються на небезпеку захворіти на діабет ІІ типу, бронхіальну астму, порушення сну.

Про це повідомили у звіті ВООЗ. Пише apteka.ua

"Найвищі показники характерні для країн Південної Європи і Середземномор'я. Особливу занепокоєність викликає той факт, що епідемія поширюється в країнах Східної Європи, де показники традиційно були нижче", - пишуть у звіті ВООЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшення ваги тіла після 30-ти можна лікувати таблетками - вчені

Діти, які сьогодні страждають на ожиріння, у дорослому віці далі будуть від нього страждати, якщо не займуться вчасно лікуванням. Сказав керівник Програми з питань харчування Жоао Бред.

"Більшість молодих людей не "переростуть" ожиріння: близько 80% підлітків, у яких розвивається ожиріння, матимуть проблеми з масою тіла і в дорослому віці. Ці проблеми зумовлюють підвищений ризик погіршення стану здоров'я, а також виникнення стигми та дискримінації. Більш того, хронічний характер ожиріння може обмежувати соціальну мобільність і підтримувати руйнівний і переходить з покоління в покоління цикл бідності і поганого здоров'я", - сказав Жоао Бред.

Найпершою причиною ожиріння лікарі називають низьку фізичну активність.

Вчені з Університету Джорджії з'ясували, що дієтичні продукти стимулють набір ваги. Найістотніше кількість жиру в печінці збільшилася у гризунів, які дотримувалися дієти з високим вмістом цукру і низьким вмістом жирів. Також ця дієта виявилася пов'язана з хронічним запаленням в шлунково-кишковому тракті і головному мозку.

Зараз ви читаєте новину «У Європі зафіксували епідемію молодіжного ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути