Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 13:00

Усе про мед: як не натрапити на підробку і зберегти користь продукту

Усе про мед: як не натрапити на підробку і зберегти користь продукту
Продавці навчилися підробляти мед так, що навіть досвідчені пасічники не можуть розпізнати неладне. ФОТО: http://dniprograd.org/

Від нагрівання мед не стає токсичним. Проте додавати його до гарячих напоїв все ж не рекомендується. Пише лікар-терапевт Тетяна Фіалкова у своєму блозі на Obozrevatel.

1. За температури вище 40 градусів мед втрачає свою користь: амінокислоти, які в ньому містяться, за таких умов повністю руйнуються.

2. Усупереч поширеному міфу під дією високих температур мед токсинів не виділяє. Тож додавати його до гарячого чаю чи кави можна не боючись за своє здоров'я. Інша справа, що при цьому користі від нього жодної не буде.

3. Купуючи мед у вересні-жовтні, перевагу надавати ліпше кристалізованому. Якщо не впевнені у виробнику, рідкий брати не варто, адже підробити консистенцію справжнього продукту нині не проблема.

4. Найкориснішим видом меду є польовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальну порцію меду в день

5. Купувати мед слід у перевіреного пасічника. Це єдиний спосіб не натрапити на підробку. Так, недобросовісні постачальники навчилися імітувати всі ознаки справжнього меду: колір, смак, запах і консистенцію. Якість цього продукту простими методами перевірити вже не вдасться. За словами експертів, ні "намотавши мед на ложку", ні "подивившись на цівку меду" впізнати підробку неможливо.

6. Не варто довіряти продавцям, які пропонують широкий асортимент меду: більше трьох видів за сезон у пасічника бути не може. З технічної точки зору це практично нереально.

7. Дітям до року мед треба давати з обережністю: у такому віці організму важко засвоювати цей продукт.

8.У цукрі й меду майже однакова кількість калорій. Однак поживна цінність цих продуктів значно відрізняється на користь останнього: у меду вона на 400-500 позначок вища.

9. Для дорослого максимальна добова норма меду становить 1 грам на кілограм маси тіла, для дітей — о,5 грама на кілограм. Однак до уваги важливо брати й індивідуальні особливості організму.

Раніше розповіли, чим корисний мед зранку натщесерце. За словами медиків, цей продукт допомагає поліпшити зовнішність, позбутися деяких хвороб і покращити загальний стан організму. Gazeta.ua назвала 8 аргументів, які переконають вживати його на голодний шлунок.

Зараз ви читаєте новину «Усе про мед: як не натрапити на підробку і зберегти користь продукту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути