Ексклюзиви
субота, 14 березня 2020 17:06

Український дипломат заразився коронавірусом

Український дипломат заразився коронавірусом
Закордонні дипломатичні установи тимчасово переходять на особливий режим роботи.

Український дипломат, який працює в одній з країн світу, заразився коронавірусом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС.

"Зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба,, повідомляє eurointegration.com.ua.

Закордонні дипломатичні установи тимчасово, на один тиждень з неділі, 15 березня, до п'ятниці, 20 березня 2020 року включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилене опрацювання запитів громадян.

"Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств та консульств. Йдеться лише про тимчасові захисні заходи для співробітників дипслужби та переведення в онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження шалене, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі понад 145 тис. людей заразилися коронавірусом

Гаряча лінія МЗС для українців за кордоном працюватиме без змін та вже посилена додатковими спроможностями для обробки звернень. Поштові скриньки МЗС та закордонних дипломатичних установ України для письмових запитів продовжують працювати у цілодобовому режимі.

Крім того, громадяни можуть звертатися до співробітників дипломатичної служби через повідомлення на офіційні сторінки посольств та консульств у соціальних мережах. МЗС дало спеціальне доручення опрацьовувати запити у посиленому цілодобовому режимі. Адреси сторінок для звернень можна знайти на сайтах закордонних дипломатичних установ.

Станом на ранок суботи, 14 березня, у світі було зареєстровано 145369 випадків зараження COVID-19, з них 71689 осіб вже одужали. Водночас 5429 людей померли від коронавірусу.

Найбільше інфікованих у Китаї - 80971 осіб, Італії -17660, Ірані - 11364 і Південній Кореї - 8086. Такі дані оприлюднив американський Центр системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

Зараз ви читаєте новину «Український дипломат заразився коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути