субота, 14 березня 2020 13:15

У світі понад 145 тис. людей заразилися коронавірусом

У світі понад 145 тис. людей заразилися коронавірусом
Від початку спалаху коронавірусом заразилися 145 тис. людей. Фото: Prm

Станом на ранок суботи, 14 березня, у світі було зареєстровано 145369 випадків зараження COVID-19, з них 71689 осіб вже одужали. Водночас 5429 людей померли від коронавірусу.

Найбільше інфікованих у Китаї - 80971 осіб, Італії -17660, Ірані - 11364 і Південній Кореї - 8086. Такі дані оприлюднив американський Центр системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

Наразі найбільш стрімке поширення вірусу спостерігається в Європі. Так, в Іспанії за добу кількість хворих збільшилася на 2955 осіб, одужали тільки 10 осіб, померли - 78. У Німеччині за зазначений час зареєстрували 1597 інфікованих, чотири летальні випадки і 21 одужав. Кількість заражених у Франції збільшилася на 1383, одужавших немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, коли закінчиться пандемія коронавіруса

У Швейцарії за добу нарахували 487 нових хворих і сім смертей, ніхто не одужав. У Голландії, Великобританії та Норвегії кількість нових хворих збільшилася більш ніж на 300 осіб в кожній країні, також за добу ніхто не вилікувався. Бельгія, Швеція і Австрія зареєстрували понад дві сотні нових випадків інфікування.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль збирає екстрене засідання уряду, де розглянуть рішення РНБО щодо обмежувальних заходів з протидії поширення коронавірусу в країні. Прем'єр попередив, що засідання пройде у закритому режимі.

Зараз ви читаєте новину «У світі понад 145 тис. людей заразилися коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути