середа, 29 липня 2020 10:52

Україна впроваджує новий спосіб поділу країн на "червону" і "зелену" зони

Україна впроваджує новий спосіб поділу країн на "червону" і "зелену" зони
Є два показники для визначення безпечності країни. Фото: pixabay

Через епідемію коронавірусу, з 1 серпня Україна буде відносити інші країни до "зеленої" чи "червоної" зони за новим підходом.

Списки оновлюватимуть раз на тиждень, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"З 1 серпня в нас починають діяти нові правила… Щодо приїзду із закордону - з 1 серпня статистика буде оновлюватися раз на 7 дні. Зараз оновлення відбувається раз на 3 дні. Також ми змінюємо показники: якщо на сьогодні ми вимірюємо кількість активних хворих у тій чи іншій країні, то з 1 серпня це буде повністю так само, як це відбувається у країнах Європи. Буде 2 показники, при перевищенні яких країна буде віднесена до "червоної" зони", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 2 країни потрапили до "зеленого" списку України

За його словами, перший показник - приріст хворих за останні 14 днів, якщо він перевищує такий приріст на території України. Другий показник - відсоток (хворих) у країні за останні 14 днів у порівнянні з минулими 14 днями, якщо він буде більше 30%.

"За такими 2 показниками ми будемо це вимірювати - і раз на 7 днів складати перелік країні ("червоної" і "зеленої" зони. – Ред.), щоб більше прогнозовано і більш зрозумілим був для наших громадян перетин кордону. Уся ця інформація є на сайті Міністерства охорони здоров'я. Отже якщо ви плануєте подорож, подивіться цю інформацію", - радить Степанов.

Люди, які прилітають з "червоної" зони, повинні дотримуватись чітко прописаного алгоритму дій. "Червона" зона - це та, в якій складна епідеміологічна ситуація, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Україна впроваджує новий спосіб поділу країн на "червону" і "зелену" зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути