середа, 28 листопада 2018 15:28

Україна лідирує за кількістю ВІЛ-інфікованих

Україна лідирує за кількістю ВІЛ-інфікованих
Від обумовлених СНІДом захворювань за період з 1987 по 2017 роки померло понад 43 тисячі українців. ФОТО: khmplwha.wordpress.com

Минулого року у Європі виявлено понад 160 тис. нових випадків інфікування ВІЛ. Три чверті з них — в Україні та Росії. Такі дані подає Європейський центр профілактики та боротьби з хворобами разом із Європейським офісом Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Однією з ключових причин активного поширення ВІЛ Україною є невчасна діагностика й недостатня поінформованість громадян. Загалом більше 40% українців навіть не здогадуються про наявність у них ВІЛ-позитивного статусу й через це не отримують належного лікування. Як результат, значно зростає ризик подальшої передачі ВІЛ і погіршення здоров'я інфікованого. Також суттєво збільшується загроза смертельного результату на фоні прогресування хвороби, повідомляє radiosvoboda.

Основним шляхом передачі ВІЛ в Україні й решті країн Європи є незахищений гетеросексуальний секс і внутрішньовенне вживання наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили потужну вакцину від ВІЛ

Епідемія СНІДу почалася у 1980-х. З того часу більше 77 млн людей у світі стали ВІЛ-інфікованими. Майже половина з них померли від обумовлених СНІДом захворювань. Нині у світі нараховується близько 37 млн людей із ВІЛ-позитивним статусом. Із них 2 мільйони проживають у Європейському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Україна лідирує за кількістю ВІЛ-інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути